Untitled Document
Header
Dot
Home Laman Utama | News Berita |
bar
Untitled Document
BAGAIMANA UNTUK...?
  VertBar
ghbar  
DOKUMEN PDF
g

 
 
 
DI FACEBOOK

 
   
 
SHOUT BOX

 
IKLAN


 
 

Apa Itu Sinej Digital?

Box3d
Ianya mungkin sebuah papan iklan (billboard), atau sebuah papan berita (bulletin board), atau sebuah papan kenyataan (notice board), atau panel kawalan (dashboard) atau papan skor (scoreboard). Sinej Digital (Digital signage) adalah satu sistem paparan elektronik yang boleh diprogram untuk berfungsi sebagai salah satu atau gabungan dari fungsi-fungsi yang disebut di atas.

Kandungan sinej dibentuk dari teks, imej, video, animasi dan lain-lain objek. Ianya boleh diprogram dari segi operasi dan interaksi bagi memenuhi keperluan penyampaian maklumat.

Universal Digital Signage System (UDS) ialah satu sistem sinej digital yang merangkumi sistem pembina kandungan, kawalan dan pengurusan data. Ia dikatakan "universal" kerana mampu beroperasi di dalam rangkaian dimana komponen-komponen aplikasinya boleh berhubung diantara satu sama lain dari jarak yang jauh.

Konsep UDS

UDSConcept

Perisian-Perisian Yang Diperlukan

PERISIAN UNTUK PAPARAN SINEJ
Perisian yang digunakan untuk menjalankan sinej ialah Flitsoft™ Click Player™. Perisian ini perlu dipasang pada komputer di mana skrin sinej disambungkan.

ClickPlayer

PERISIAN UNTUK MEMBINA SUSUNATUR
Untuk membina susunatur iaitu membina halaman dan menyusun kedudukan objek-objek, anda memerlukan perisian FlitSoft™ Click Author™. Kerja-kerja mengaturcara juga dilakukan melalui perisian ini.

ClickAuthor

PERISIAN UNTUK MENGEMASKINI ISI KANDUNGAN
Sesetengah objek memaparkan kandungan secara dinamik menggunakan data yang disetkan di pengkalan data. Perisian yang digunakan untuk mengemaskini data ini ialah FlitSoft™ Media Admin™.

MediaAdmin

PERISIAN UNTUK MENGAWAL SINEJ
Terdapat satu perisian khusus bagi membolehkan operasi sinej dipantau dan dikawal dari jauh. Perisian tersebut ialah FlitSoft™ Click Remote™.

ClickRemoteIconAvailable Free Content

QUEUE SYSTEM
1. ClinicQueue1.clb
2. ClinicQueue2.clb
3. ClinicQueue3.clb
4. ClinicQueue4.clb

PROJECT MANAGEMENT
1. JobList.clb

Available Free Content0 replies
StaffAuthor: Admin Date: 12-10-2015Time: 08:44Updated: 12-10-2015